Beteljesülve

eucharist-1591663_960_720.jpgKedves Olvasóim! Nagyon régóta nem jelentkeztem, pedig rengeteg változás volt az életemben utolsó bejegyzésem óta. Erről készülök majd részletesebben is írni, mert úgy tűnik egy kicsit több időm lesz rá a jövőben. Most azonban csak arról szeretnék beszámolni, hogy múlt szombaton, húsvét előestéjén megtörtént, amire már nagyon régóta és egyre intenzívebben vártam, vágytam: részesültem a bérmálás és az Eucharisztia szentségében, ezzel teljes közösségre léptem a Katolikus Egyházzal, új szellemi otthonommal.

Nagyon sokat vártam ettől az eseménytől (elsősorban az Eucharisztiától), de pont emiatt igyekeztem magam érzelmileg tudatosan lehűteni, hiszen már régen megtanultam, hogy az érzelmi élmények sokad rendűek a fontos dolgok listáján. (Ebben nagyban segített, hogy nulla fok közeli hőmérséklet volt a szombathelyi székesegyházban, ahol a közel 3 órás istentiszteket zajlott.) Azonban mégis életem egyik legmeghatározóbb és legkatartikusabb élménye volt, ahogy magamhoz vehettem az Eucharisztiát, ami – ma már – hitem szerint Krisztus valóságos teste és vére. Ma már tényleg úgy tekintek erre a szentségre, hogy ez a legtöbb, amit ebben a testben és életben Istenből fizikailag átélhetünk, ahogy valóságosan magunkhoz vehetjük és sejtjeink szintjén egyesülhetünk Megváltónkkal. Az élmény ehhez fogható volt, az egész lényemet megrázó és átható, olyan órákig tartó érzés, mintha Isten nemcsak kívülről, hanem belülről is szorosan magához ölelne. Tisztában vagyok azzal, hogy ez simán megmagyarázható pusztán pszichológiailag, de egyrészt Isten alkotta az ember pszichéjét is és az ahhoz vezető utakat, másrészt ettől még számomra egy valóságos és meghatározó élmény volt.

Lezárult tehát egy hosszú út számomra és nagyobb növekedést és beteljesedést hozott, mint amire számítottam, azonban valójában csak most indul ez az út, aminek alig várom a folytatását. A következő bejegyzésekben szeretném leírni a gyakorlati lépéseit a katolikussá válásomnak, illetve szeretnék majd egy régóta tervezett összefoglalót is írni arról, hogy miért lettem katolikus.